Nieuwsberichten

01-02-2018 | Ambachtelijke Rauwkost Salades !

De veelzijdigheid van de Citroen

Er is geen fijner gevoel dan een schone en frisse leefomgeving. Maar ja, dat schoonmaken is nu niet bepaald onze favoriete bezigheid, laat staan dat we blij worden van al die chemische middelen. De oplossing is gelukkig heel erg simpel én goedkoop; gebruik een citroen!

De citrusvrucht bevat niet alleen veel vitamine C, maar ook zuren en oliën die perfect zijn voor het schoonmaken in huis. En wat ook fijn is, is de geur die de gele vrucht achterlaat. Hieronder  8 schoonmaaktips met niets meer en niets minder dan een citroen.

1. Frisse koelkast

Om vieze geurtjes in de koelkast te verwijderen hoef je geen sopje te maken en de hele koelkast grondig te schrobben. Het enige wat je nodig hebt, is een citroen en een klein kommetje. Knijp, boven het kommetje, het sap uit een halve citroen en zet het kommetje in de koelkast. Nog simpeler: snijd de citroen door de helft en leg een helft in het kommetje. Zet het bakje in de koelkast en de geurtjes zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vervang dit na een kleine week.

2. Glanzende magnetron

Hardnekkige vlekken in de magnetron: zie die maar eens weg te krijgen. Met een citroen krijg je de magnetron binnen no-time weer glanzend schoon. Vul een schaaltje tot de helft met water. Doe hier het sap van een citroen bij en vul het schaaltje verder met water. Zet het in de magnetron en zet deze aan op de hoogste stand voor drie tot vijf minuten. Laat het apparaat daarna vijf minuten afkoelen. De citroen heeft het vet aan de binnenkant losgeweekt waardoor je met een doekje heel eenvoudig de vlekken wegveegt.

3. Rasp zonder restjes

De rasp is een heel handig hulpmiddel om kaas te raspen voor over bijvoorbeeld je spaghetti.  Maar dat ding schoon krijgen, is minder eenvoudig. Zelfs na een rondje in de afwasmachine kunnen er restjes kaas achterblijven in de rasp. Deze restjes haal je er eenvoudig uit door er een halve citroen over te raspen aan zowel de binnen- als de buitenkant van de rasp. Even afspoelen en schoon is je rasp.

4. Schone snijplank

Even een uitje, paprika, knoflook of tomaat snijden op de snijplank. Maar hoe krijg je die plank weer blinkend schoon? Heel simpel. Strooi wat zout op de plank en wrijf hier stevig met een citroen overheen. Daarna goed afspoelen en de plank is weer als nieuw.

5. Kalkvrije waterkoker

Kalk in de waterkoker, we kennen het allemaal. Je kunt aan de slag met azijn maar ook met een simpele citroen bereik je wonderen. Mix het sap van een citroen met twee kopjes water en laat dit in de waterkoker koken. Spoel de waterkoker daarna een paar keer flink na en hij is weer als nieuw.

6. Prachtige spiegels

Spiegels krijg je makkelijk schoon met, je raadt het al, citroensap. Doe het sap van een citroen en 2 kopjes water in een spuitflesje en schud dit goed. Spuit het op de spiegel en veeg af met een droog microvezel doekje. Dit werkt ook bij ramen, het glas van de vitrinekast, de muren in de douche en de douchedeur.

7. Blinkende wc pot

Ook voor het schoonmaken van de wc pot kun je een citroen gebruiken. Pers het sap boven de pot uit en strooi er wat zout bij. Nu even goed schrobben en de pot zal weer blinkend schoon zijn. Bijkomend voordeel is natuurlijk de heerlijk frisse geur!

8. Glimmende kraan

De kraan wordt vaak vergeten tijdens het schoonmaken. Je krijgt ‘m weer glanzend schoon door er met een halve citroen over te wrijven. Met een droog doekje veeg je het na en de kraan zal weer mooi glimmend zijn.

Contact

b.v. Otten AGF
Prinsenweide 41-51
7317 BB Apeldoorn

Tel. 055-5214000
Fax: 055-5224688
Mail: info@ottenagf.nl